Hvem er vi ?

Kjersti Olsen heter jeg  og det er jeg som står bak  Hubba Bubba’s kennel. Resten av familien består av  min samboer Rickard og våre 2 barn, som ikke er barn lenger...,  Sindre 23 år og Thea  22 år, og våre hunder da selvsagt.

 

I 1981, 12 år gammel,  fikk jeg min første berner Taro fra familien Espegren i Kristiansand. I 1987 flyttet jeg til Sverige og var uten hund i 2 år. Taro ble da igjen hos mine foreldre. Jeg hadde falt pladask for Else og Willy Jensens, N.UCH. Tiroheimen’s Evita, og en valp etter henne stod øverst på ønskelista. Så i 1990 kom Tiroheimen’s Optimus (Tim) til oss. Han var en ganske liten men veldig pen hannhund med et nydelig hode. Han ble far til 2 kull hos Inger Karlsson på kennel Swissmade og fra det siste beholdt vi Swissmade Babben Bulldozer som parringsvalp. Nesten fra første stund har jeg hatt et sterkt ønske om å bli oppdretter og med Babben kunne dette endelig gå i oppfyllelse i 1996.

 

Som oppdretter  er min målsetning å ”lage” friske og rasetypiske  bernere med et frimodig og stødig temperament. Jeg er sjelden opptatt av detaljer, men går mer på helheten og magefølelsen ved valg av avlsdyr. Jeg er derimot kanskje noe overdrevet opptatt av hundenes stamtavler, og har svært vanskelig for å benytte en hund i avl om den har forfedre jeg ikke liker !!!!

Selv om man i avlsarbeidet ønsker å få med både helse, temperament og ekstreiør, er det likevel et området som har hovedfokus : HELSE / LEVEALDER.
Jeg kommer til å ha dette som prioritet nr 1 nå og en god stund fremover. Dette vil medføre at de parringene jeg gjør, har som mål å bidra til en forbedring for vår kjære rase, på dette område !!!


Jeg har flere oppdretterkolleger som jeg samarbeider med, i Norge, Sverige og USA. Noe som er helt nødvendig for å oppnå fremgang. Jeg er likevel ikke fremmed for å gå mine egne veier om det føles mest riktig. Noe som jeg synes er  ekstremt viktig i hundeavl er langsiktig tenking. Alle burde tenke mer på rasens fremtid enn neste kulls utstillingspotensiale !!!!

 

Jeg har hele tiden vært aktiv i det organiserte bernermiljøet og trives fortsatt veldig godt sammen med andre bernerentusiaster !! Jeg har deltatt på en rekke kurs og forelesninger, i avl og oppdrett men også i adferd og oppdragelse.

Under mine 10 år i Sverige arbeidet jeg aktivt i avlsregion Väst, og jeg sittet 3 omganger i NBSKs avlsråd/ Helse-og avlskomiteen. De siste årene som leder. Jeg synes dette er interessant og lærerikt, og prøver derfor å prioritere slikt arbeid. Rasens utvikling og fremtid betyr mye for meg !


Yrkesmessig har jeg etter hvert  gått i samme retning . I 2003 var jeg ferdig utdannet dyrepleier, og jeg arbeidet i halv stilling på Jessheim Dyreklinikk fram til desember 2006. I februar/mars 2005 startet jeg i Agria Dyreforsikring. Dette var først som et komplement til min jobb på dyreklinikken, men fra desember 2006 jobbet jeg full tid med Agria, først og fremst med informasjon og salg av forsikringer til hund og katt. Dette har vært både givende og utviklende. Men etter 10 år i denne jobben valgte jeg sensommeren 2015 å gi meg som forsikringsagent.

I Agria har også hatt vikariat som markedskoordinator og skadebehandler. Dette kunne jeg nok godt ha tenkt meg å fortsette med, men dessverre blir det litt for lang reisevei fra Hurdal til Agriakontoret på Skøyen. Dette har uensett gitt meg mange erfaringer og økt kunnskap på feltet.


Fra august 2014 jobbet jeg 2,5 år på det lokale tannlegekontoret i Hurdal. Det var en nyttig erfaring og veldig grei avveksling etter mange år i Agria.

Men fra januar 2017 gikk jeg tilbake til Agria og arbeider nå igjen som forsikringsagent. En utrolig bra jobb å kombinere med hund og oppdrett 👍

 

Hundene er først og fremst min hobby, men de lever jo med oss som familiemedlemmer og er dermed en del av familiens hverdag. Hjemme har vi nå 4 hunder, 

 Barbro, Weera, Winter og Prim


 

 

 

Her bor vi

 
Vi bor i idylliske Hurdal.
Her trives vi veldig godt, med skogen rett utenfor døra og 10 minutters gange til Hurdalsjøen.
 
Vi går MYE tur i skogen og gjerne opp på noen av "toppene" vi har mange av i kommunen.
 
 
 

Ut på tur aldri sur :)

Kontaktopplysninger

Om du ønsker kontakt, skriv, ring eller send en e-post !

 

Kjersti Olsen

Buråsvegen 12

2090 Hurdal

Mob. 944 84 219

hubbabubbaskennel@outlook.com